RÁCZ TIBOR

– építész tűzvédelmi szakértő,
építőmérnök

vegelesfejlec2

Szakértő
igénybevétele

Amiről még tájékozódhat:

Az ingatlaniparral szemben támasztott összes felelősség
közül a legnagyobb az
emberek védelme a tűz
és a füst veszélyeitől.

A tűzbiztonságot nem lehet elkülönítve megérteni, azt globális rendszerként kell kezelni. Ide tartoznak a tűzbiztonsági stratégiák kidolgozása, a tűzvédelmi tervezés és specifikáció, a tűzvédelmi ellenőrzések, a tűzveszély-felmérések, a tűzdinamika számítógépes szimulációja, a mérnöki gyakorlatok és a szakértői értékelések.

Feladatunk tudományos és mérnöki elvek, szabályok és szakértői megítélés alkalmazása azon a megértésünkön alapulva, hogy a tűz hogyan hat az épületre, az emberi viselkedéssel való kölcsönhatásra és a tűzoltók biztonságos bejutásának biztosítására.

Vizsgálati, értékelési, tervezési, kivitelezési felülvizsgálati, üzembe helyezési és tesztelési szolgáltatásokat kínálunk a tűzvédelmi specialitások széles skálájához kapcsolódóan a tűzjelző és tűzoltó berendezések területén.

Küldetésem, hogy minőséget, innovációt és értéket nyújtsunk ügyfeleinknek, megértve, hogyan lehet beépíteni a tűzbiztonságot a tervezési folyamatba a helyi viszonyokhoz és előírásokhoz képest.

Szakértő
igénybevétele

A Rácz Tűzvédelemnél mindenki megérdemli a lelkes odaadást, bizalmat, tűzvédelem segítség

Tanácsadási mérnöki megoldásokat kínálunk a következőkkel kapcsolatban:

  • Építési és tűzvédelmi tanácsadás
  • Tűz és evakuálás modellezése
  • Tűzbiztonsági tervezés
  • Épületellenőrzések és állapotjelentések
  • Ügyfelek képviselete a hatáskörrel rendelkező hatóságnál
  • Alternatív megoldások, teljesítménytervezés és mérnöki vélemények

Építőipar

Az építőiparra világszerte
szigorú jogszabályok
vonatkoznak, amelyek a tűzbiztonságot szabályozzák.

low angle shot of a grey concrete building representing modern architecture
close up of hands working on layout

Tekintettel arra, hogy a tűzvédelmi mérnökök felelősek egy projekt tűzvédelmi stratégiájáért, munkánk során tájékoztatjuk az egész tervezőcsoportot a tűzbiztonsági kérdésekről. Tervezési útmutatást nyújtunk az építészek számára, tanácsot adunk az épületgépészeti mérnököknek a szükséges rendszerekről, például a hő- és füstelvezetésről, a tűzvédelmi csappantyúkról, a tűzérzékelőkről, a füstjelzőkről, a vészvilágosításról és létfontosságú információkat nyújtunk a szerkezeti, statikus mérnökök számára arról, hogy mennyi ideig kell biztosítani egy szerkezet védelmét és ezt hogyan lehet elérni.

A tűzvédelmi tervfejezet kulcsfontosságú dokumentum, amelyet a hatóságok arra használnak, hogy döntésüket az épület biztonsági szempontjainak jóváhagyására alapozzák. Munkánk egyik legfontosabb szempontja az, hogy kapcsolatba lépjünk az építésügyi hatóságokkal, amikor kialakul egy terv a tűzbiztonsági szempontok megvitatására, annak bemutatására, hogy a stratégia biztonságos-e a különböző forgatókönyvekben, és végül jóváhagyást nyerünk egy tűzbiztos épület számára, amely megfelel az esztétikájának, funkcionális és kereskedelmi-lakó-ipari céloknak egyaránt.

Egyik feladatunk az, hogy segítsük az épületek tulajdonosainak megérteni és értelmezni ágazatonként eltérő komplex jogszabályokat.

A tűzvédelmi intézkedések nagy beruházást jelenthetnek bármely projekt számára a költség és a hatékony épületkialakítás, mint például az alapterület vagy a lépcsőházak esetleges elvesztése miatt is. Ugyanakkor ez az egyik legfontosabb beruházás, amelyet meg lehet tenni az emberek és a vagyon védelme érdekében. Az elméleti ismereteket képesek vagyunk ötvözni a gyakorlati alkalmazással, ezáltal optimális és teljesítményalapú terveket készíteni.

Mivel az épületeknek rugalmasabbaknak kell lenniük és tükrözniük kell a használat lehetséges változásait, ezért az innovatív tűzterveknek szükséges alkalmazkodniuk. Az ilyen tervek kutatása tűzvédelmi mérnöki munka, ahogy az új jogszabályok, az anyagok és a gyorsan fejlődő technológiák jelentős része is.